🟧مراجع
▪️۱_تعیین کاربری
▪️ ۲_ صدور پروانه
▪️۳_رسیدگی به تخلفات
◀️ در :
▫️ ۱_محدوده شهر
▫️۲_حریم شهر
▫️۳_محدوده روستا
▫️۴_خارج از محدوده شهر و روستا
〰️〰️ 〰️〰️
🟠۱_داخل #محدوده_شهر : تعیین پهنه بندی و کاربری با شورای عالی شهرسازی و معماری و کمیسیون ماده ۵ و ملاک طرح تفصیلی است و صدور جواز با شهرداری و شهرداری مکلف به اجرای مصوبات طرح تفصیلی در کاربری است . و رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز با کمیسیون ماده ۱۰۰ است .
🟡۲_ #حریم_شهر: تعیین پهنه بندی با کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی ( تبصره ۲ ماده ۷ سند پهنه بندی حریم مصوب ۱۳۹۵) و متعاقبا شورای عالی شهرسازی و معماری ( تبصره ۱ ماده ۵ سند پهنه بندی حریم ) اگر زمین زراعی و باغی باشد مجوز جهاد کشاورزی را نیز به همراه شهرداری لازم است .
🔵۳_ #روستای دارای #طرح_هادی : تعیین کاربری با کمیته تبصره ۵ ماده ۲۶ قانون برنامه ششم توسعه ( بنیاد مسکن) و مرجع صدور پروانه و جواز با دهیاری است و مرجع رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز غیر مجاز کمیسیون تبصره ۲ بند ۳ ماده ۹۹ قانون شهرداری ها است . اما رسیدگی به بزه تغییر کاربری اراضی زراعی و باغات بر عهده کمیسیون تبصره یک ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها «جهاد کشاورزی» است .
🟢۴_ #خارج_از_حریم_شهرومحدوده روستا : تعیین کاربری ها با شورای برنامه ریزی و توسعه استان ( تبصره ۱ ماده ۴ آییننامه استفاده از اراضی احداث بنا مصوب ۱۳۹۱ مرجع صدور پروانه توسط معاون امور عمرانی استاندار تعیین می شود ( بخشداری، فرمانداری و...)
و تغییر کاربری باغات و اراضی زراعی نیز در اختیار کمیسیون تبصره یک ماده یک جهاد کشاورزی است . و مرجع رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز غیر مجاز در خارج از محدوده و حریم شهر اعم از آنکه داخل محدوده روستا یا خارج از محدوده روستا باشد : کمیسیون تبصره ۲ بند ۳ ماده ۹۹
🟣 ۵_مرجع_صدور پروانه #ساخت و ساز در اراضی روستایی که #فاقد_طرح_هادی مصوب است، #دهیاری بوده و #ضوابط_ساخت و ساز و #کاربری توسط #بنیاد_مسکن انقلاب اسلامی تعیین میگردد.
🔹همچنین این اراضی مشمول ضوابط مقرر در #قانون_حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب سال ۱۳۷۴ همراه با اصلاحات نیز بوده و #دهیاری ها_مکّلفند قبل از هرگونه اقدام نظریه کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ #جهاد_کشاورزی را اخذ نمایند.