سرپرست فرمانداری اردبیل در جلسه کارگروه مدیریت بحران شهرستان اردبیل گفت: شهرستان اردبیل، جزء مناطق زلزله خیز کشور است از این رو ضروری است دستگاه های ناظر در ساخت و سازها نظارت دقیق تر و فنی بیشتری اعمال کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری اردبیل، مسعود امامی یگانه ادامه داد: طرح مقاوم سازی مسکن روستایی با نظارت کیفی مطلوبی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها اجرا می شود و آمارهای موجود در این زمینه رضایت بخش است در عین حال لازم است در حوزه ساخت و ساز بویژه اماکن عمومی نظارت و کنترل های فنی بیشتری صورت گیرد .
رئیس کارگروه مدیریت بحران شهرستان اردبیل با بیان اینکه دولت توجه جدی به موضوع مقاوم سازی مسکن دارد و بانک های عامل را به پرداخت تسهیلات تکلیفی در این خصوص موظف کرده است، افزود: بخشداران و دهیاران با همکاری دستگاه های عضو مدیریت بحران،روستاهای کم برخوردار از طرح مقاوم سازی مسکن روستایی را شناسایی و با اعطای مشوق ها و تسهیلات بانکی، روستاییان را به احداث مسکن مقاوم در برابر زلزله ترغیب کنند تا شاهد کاهش آثار مخرب و تلخ بلاهای طبیعی باشیم.
وی با اشاره به تجارب کسب شده اردبیل به عنوان استان معین در زلزله کرمانشاه و سیل امسال در استان لرستان تصریح کرد: تجربه زلزله ۷/۳ ریشتری کرمانشاه نشان داد که دقت لازم حتی در نکات ریز فنی چه میزان حائز اهمیت است، لذا باید تمامی دستگاه هایی که به نوعی متولی امر هستند ، در این زمینه دقت بیشتری داشته باشند .
وی با تاکید بر اینکه در بحث مقاوم سازی اماکن روستایی شاهد اقدامات خوبی هستیم گفت: ۸۵ درصد منازل روستایی در سطح شهرستان مقاوم سازی شده و برای اتمام این امر در روستاهای مورد نیاز ، باید از ظرفیت دهیاران ، شوراها و خود اهالی منطقه استفاده و اقدامات پیشگیرانه را قبل از وقوع حوادث احتمالی انجام دهیم .
امامی یگانه ادامه داد: در واحد های روستایی مقام سازی اهمیت بیش تری دارد ، لیکن در حوزه های شهری بحث نظارت مطرح است چرا که نگاه اقتصادی در ساخت و سازها گاها مانع توجه لازم به نکات فنی می شود .
سرپرست فرمانداری اردبیل با تاکید بر اهمیت مانورهای آموزشی اظهار داشت: هر چقدر به سمت آموزش های پیشگیرانه حرکت کنیم ،موفق تر خواهیم بود .مانورهای تمرینی نقاط ضعف عملیاتی را مشخص می کند . کاستی های موجود در ادوات ، تجهیزات و امکانات لجستیک در مانورها مشخص می شود.
